Din cauza lui Boc, institutiile bacauane fac “poc”

Sursa foto : Bacau2009

Sursa foto : Bacau2009

Degringolada in institutiile bacauane continua, pentru ca multe au ramas fara directori – aproape in fiecare zi, cite un director este uns, in pripa, pe post, pentru ca activitatea institutiilor sa nu aiba de suferit – intreg circul este cauzat de celebra ordonanta a premierului Emil Boc, care a inscaunat pe posturi de functionari publici directori cu contracte manageriale.

Guvernul Boc a lasat institutiile fara sefi. Prin intrarea in vigoare a celebrei Ordonante 37, preavizele fostilor directori au expirat, dar nici toti cei noi nu au fost inca numiti. Asta pentru ca nu s-au incheiat inca concursurile si, astfel, mai multe institutii bacauane functioneaza fara sefi, pina cind vor fi numiti noii cistigatori ai concursurilor de management. Doua institutii bacauane isi asteapta directorii abia saptamina viitoare, in timp ce la majoritatea schimbarile s-au facut saptamina aceasta. Astfel, la Finante a fost numit Radu Codrin, iar la Directia Sanitar-Veterinara, Alin Iordanescu. La Garda de Mediu concursul a fost cistigat de Ionel Floroiu, care urmeaza sa fie instalat. Inca fara directori din actuala coalitie sint Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului, unde ar urma sa vina Alin Nastase. La Directia Apelor “Siret” a avut loc concursul, unde au candidat actualul director, Emil Vamanu, si liderul PD-L, Neculai Olaru. Cel dintii, neoficial, se pare ca a cistigat concursul de proiecte. La Garda Financiara a fost anulat concursul si Romeo Fratila ar fi fost scos din carti.

Noii sefi ai institutiilor Muncii au intrat oficial in piine

Lucrurile s-au orinduit, oarecum, in institutiile Muncii. Dupa indelungi controverse legate de numele celor care vor prelua conducerilor acestora, apele s-au linistit, iar noii sefi au intrat in piine. Luni, George Apostu, fostul director al Directiei Muncii si Protectiei Sociale (DMPS) Bacau, a semnat contractul de management pentru urmatorii patru ani la Agentia Judeteana de Prestatii Sociale, in defavoarea lui Teodor Agachi, care va fi nevoit sa se multumeasca cu fotoliul de adjunct al aceleiasi institutii. De marti, si-au preluat atributiile si directorii de la Casa Judeteana de Pensii si Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Bacau. Astfel, “pensiile” vor ramine tot in grija fostului director, Liviu Cretu, coordonatori adjuncti (plati beneficii si economic) fiind numiti Iulia Radu, respectiv Vasile Magirescu, in timp ce la ITM Bacau au fost investiti director coordonator Cristian Cucuian, fost senator PD, si directori coordonatori adjuncti Ion Barbu, respectiv Constantin Mandache.

Directia Muncii sta degeaba

Astazi isi va intra in drepturi si noua conducere a Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, formata din director coordonator Stefan Silochi, fostul primar de Tirgu Ocna, si coordonatori adjuncti Cornelia Barbu si Steluta Manea. Singura institutie care in continuare functioneaza fara sef ramine DMPS Bacau. Aici, dupa ce au fost amintie mai multe nume, printre care si cel al lui Constantin Dunava (PSD), surse din interiorul institutiei vehiculeaza numele fostului sef al Abatorului de Pasari al societatii Agricola Bacau, actualmente director al Fabricii de Praf de Oua, Silviu Mazilu. Informatia nu ne-a fost confirmata.

Sursa: Bacau2009

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: